zondag 11 oktober 2020

Hoekenwerk in L2

 Elke dinsdagmiddag is het tijd voor hoekenwerk. De leerlingen 'varen' dan in een groepje naar een eiland. Op dat eiland krijgen ze een taak die te maken heeft met dat eiland. Na de koekspeeltijd schuiven ze door naar een ander eiland. Na 3 weken zijn ze op alle eilanden geweest en worden de taken per eiland veranderd.

Op het rekeneiland wordt hard gerekend.

Op het meeteiland gaan de kinderen aan de slag met de weegschaal.

Op het computereiland bekijken de leerlingen filmpjes over de geziene leerstof. Daarna mogen ze taken maken op kweetet. De taken hebben te maken met de leerstof die op dat moment belangrijk is in de klas.

Op het lettereiland maken de leerlingen oefeningen spelling. Daarnaast kunnen ze de geleerde hoofdletters extra inoefenen.

Op het taaleiland maken de leerlingen de schrijftaak die te maken heeft met de kijker taal waar we op dat moment in de klas rond werken. Deze schrijftaak ging over gezelschapsspelletjes.

Op het beeldeiland kiezen de leerlingen zelf uit 10 verschillende beeldtaken. Deze taak werken ze dan af gedurende het hoekenwerk. Dit is ook de enige taak die ze meekrijgen naar huis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten